”Store mangler” i EU-Parlamentets forsøg på at undgå en ny korruptionsskandale

Arbejdet med at sikre, at den korruptionsskandale, der har rystet EU-Parlamentet den seneste måned, ikke gentager sig, begynder nu. Men de første forslag fra Parlamentets formand, Roberta Metsola, er for svage, lyder kritikken.

De 14 forslag til opstramninger fra EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, går ikke langt nok, mener åbenhedsforekæmpere.
De 14 forslag til opstramninger fra EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, går ikke langt nok, mener åbenhedsforekæmpere.Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES: Blot få dage efter, at den såkaldte Qatar-skandale brød ud i midten af december, lovede EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, omfattende reformer for at bekæmpe korruption og genvinde borgernes tillid.

Korruptionsskandalen, hvor medlemmer af Europa-Parlamentet mistænkes for at have modtaget omfattende bestikkelse i bytte for at påvirke beslutninger til fordel for både Qatar og Marokko, har sat fokus på manglerne i Parlamentets regler om gennemsigtighed og for ringe kontrol med parlamentsmedlemmernes aktiviteter.

I sidste uge fremlagde Roberta Metsola for lederne af Parlamentets politiske grupper et første internt forslag til 14 foranstaltninger, som skal gennemføres på kort sigt.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00