Miljøkommissær er bekymret over grønne tilbageskridt i EU: "Der mangler stadig brikker i puslespillet"

EU har endnu ikke alle værktøjerne til at leve op til de grønne mål, der er sat, advarer EU's miljøkommissær. I Europa-Parlamentet er der store uenigheder om, hvor ambitiøse man skal være for at komme i mål med de grønne ambitioner.

Miljøkommissær Virginijus Sinkevičius roser Europa-Parlamentet for, at store dele af EU's grønne pagt er vedtaget med store flertal. Men arbejdet er langt fra overstået, understreger han.
Miljøkommissær Virginijus Sinkevičius roser Europa-Parlamentet for, at store dele af EU's grønne pagt er vedtaget med store flertal. Men arbejdet er langt fra overstået, understreger han.Foto: John Thys/AP/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Den grønne lovgivningsmaskine i EU har haft travlt siden klimavalget i 2019. Men EU-politikerne er ikke i mål endnu.

Sådan lød budskabet fra EU's miljøkommissær, Virginijus Sinkevičius, da han onsdag indtog talerstolen i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

"Realiteten er, at der stadig mangler brikker i puslespillet. Uden disse brikker – som for eksempel naturgenopretningsloven – vil vi mange de nødvendige værktøjer til at leve op til de bindende mål, som vi sammen er blevet enige om," sagde kommissæren.

0:000:00