Alternativet tog et opgør med festkulturen i partiet. Nu drikker de Fernet Branca og spiller Slayer med vælgerne

Alternativet inviterede til vælgermøde med Slayer og Fernet Branca. Altinget tog med for at opklare, hvorfor et parti med en broget festhistorie igen inviterer til fest. Og hvad et amerikansk thrash metal-band har med dansk politik at gøre.

Foto: Frederik Gjersen Hansen
Frederik Gjersen HansenSøren Dahl

På Vesterbro-beværtningen Märkbar er Jan Kristoffersen i færd med at give et nummer på sin luftguitar.

"Ja tak, mand," brøler han med tungen halvvejs ude af munden, mens der brager hurtige toner ud gennem barens højtalere.

Kristoffersen er spidskandidat i Københavns Storkreds for Alternativet og har inviteret vælgere til 'Slayer og Fernet Branca-event'.

Alternativet har tidligere haft et opgør med partiets festkultur. Så kan man være et seriøst politisk parti og samtidig invitere vælgere på bitre shots og metalmusik?

Det spørgsmål er Altinget taget i byen for at finde svaret på. Og for at høre alternativisterne, om de har lært af fortidens udfordringer med en løssluppen festkultur.

"Der skal være plads til liv. Hvis man vil gøre tingene for sorte, så bliver det hurtigt til depression og vrede. Og det er ikke sundt for nogen – hverken for kloden eller klimaet,” siger Jan Kristoffersen efter sin solooptræden. 

Klokken præcis 17.30 overtager partiet barens jackstick og sætter Slayers “Reign in Blood” på anlægget.

Et af thrash metallens absolutte hovedværker, som med en længde på blot 28 minutter umiddelbart egner sig godt til netværksarrangementer for travle typer, der også har andet på programmet.

Godt 40 mennesker er mødt op for at drikke bitre shots, høre metal, og muligvis også forstå den dybere politiske mening med partiets valgplakat med det korte, men kontante budskab: 

Vi er over to nu, forhelvede!

Alternativet-vælger

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00